Здравословен чийзкейк

И друг път съм правила чийзкейк без печене, но тогава използвах желатин за сгъстяване на крема, а този път реших, че може и без него. Затова си пригответе чашки за чийзкейк крем, а не торта 🙂 !

За основата:
200 г фурми
100 г орехи
1/2 ч.ч. овесени ядки
1 ч.л. кокосово масло

За крема:
250 г крема сирене
1 круша
сладко от смокини (може да замените с мед)
100 г кокосови стърготини за сгъстяване

Основата се прави много лесно: Обезкостявате фурмите (ако има люспа, която лесно се отделя,махнете я) и ги намачквате, добавяте кокосовото масло, овесените ядки и смлените на дребни парчета орехи. Разбърквате добре и слагате на дъното на формата за торта или в купички. Слагате в хладилник да стегне докато направите крема.

За крема използвайте блендер: пасирайте първо обелената и нарязана круша. Добавете крема сиренето и пасирайте 2-3 минути. Добавете течната част от бурканчето от сладко от смокини. Парченцата ще ги използваме за украса. Аз използвах сладко от цели смокини. В зависимост от това колко течно е сладкото ще добавите толкова количество кокосови стърготини, че да е по гъст крема за да стои на тортата. Аз сложих около 100 г стърготини. Вкусът на кокос надделява над крема сиренето и се усеща повече и смокинята.

Изсипвате крема върху основата и подреждате парченца смокиня от сладкото или друг плод за украса.

Оставате в хладилник за поне 1-2 часа и си имате здравословен десерт без печене!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *