Разходка с корабче до остров Св. Анастасия!

Който не е успял да посети остров Света Анастасия миналото лято ще има възможност да го направи още сега. От 1ви май вече има по 5 курса на ден в двете посоки.

Горещо препоръчвам тази полудневна разходка. Община Бургас се е постарала да предостави едно много приятно изживяване включващо половин часово плаване с корабче от Морска гара Бургас до остров Св. Анастасия (познат на много хора като остров Болшевик) и обиколка на забележителностите с екскурзовод. Миналото лято корабчетата тръгваха от Моста, но сега вече Бургас си има нова Морска гара.

Като казвам обиколка не си представяйте много ходене, по скоро съзерцаване, защото островчето е малко, но подредено, обезопасено, пригодено за разходка, с красиви гледки във всички посоки. Ако се изморите (надали!) можете да седнете на някоя пейка и пак да се наслаждавате на красивите гледки. Ако огладнеете има заведение за хапване с дълго меню, а може и да седнете в Лекарната и да изпиете един студен чай или топло кафе. От там може да си купите сладко от зелени смокини като сувенир или подарък 🙂 Много е добро, препоръчвам горещо!

И да не забравите да си вземете грамота за Островитянин, особено ако имате деца :). Нашето момче остана очаровано от цялото изживяване и най-вече от корабчето, дори капитанът му даде да пипне руля, когато корабчето акостира на брега на острова!

Това, което най-много ни хареса от полудневната ни екскурзия беше подредеността, алейките с предвидено осветление, табелките с надписи, пейките сложени на точните места, терасата, която гледа към скалните образувания. Също и това, че екскурзоводът ни разказа за тях, кое на какво прилича, каква история има.

Чудя се колко ли време ще издържи да е така новичко, несчупено, ненадраскано, немиришещо на тоалетна. Предполагам малко, затова приятели, дойде ли лятото, а и защо не още сега, стягайте багажа за морето и като минавате през Бургас, освен красивата Морска градина може да посетите приятното малко островче Св. Анастасия!

На страницата на остров Св. Анастасия  ще намерите много полезна информация, за това какво предлага острова, интересни факти за него, история, легенди…, разписание на корабчетата и най-важното как да си резервирате билети.

Попътен вятър!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *