Първи опит

Здравейте,

Като първи пост искам да разкажа идеята си за този блог, дали в крайна сметка ще се получи това, което съм замислила е друг въпрос. Ще поживеем и ще видим.

И така, като всяка жена имам нуждата да разказвам за всичко това около нас, което ме впечатлява, вдъхновява или по-лошо дразни и подлудява. Ще се опитам вторите да са по-малко. Темите, които ме вълнуват и заобикалят някой би ги нарекъл битови, но аз ще кажа само, че те ни доставят удоволствие, правят живота ни по-приятен, по хубав и по-смислен :).

Това, за което искам да си говорим е семейството, здравословното хранене, времето за почивка, красивите места в България и извън нея, градините и парковете, които толкова рядко посещаваме и децата, за които ни остава толкова малко време. Живея в София и затова се опитвам всеки свободен момент да прекарам на въздух, извън столицата, заедно със семейството си. Има толкова много места, където може да се отиде и все пак, когато дойде петък всеки се чуди къде да отиде на разходка за уикенда. Ще споделям с вас интересни места, на които сме ходили и сме доволни от преживяното, надявам се и вие да ми предложите места, от които сте останали очаровани.

Здравословния начин на живот, в днешно време, ни се вижда толкова недостижим, че повечето хора дори не се опитват да го спазват. Казват си, че няма смисъл да слагат по-малко сол в салатата, при положение, че има толкова сол в другите продукти, с които се хранят. Да не говорим за всичките полуфабрикати, които консумираме в мола или си купуваме от магазина и претопляме вкъщи.

За мен има начин да сме здрави и да се храним здравословно. Ако не здравословно, то поне по-здравословно от това, което правим в момента докато си пием кафето и хапваме бисквити от магазина, пълни с консерванти, оцветители, стабилизатори и много други споменати и неспоменати по опаковките, застрашаващи живота ни съставки.

Чували ли сте идеята за “солидарно земеделие“, която предоставя възможност да си купим плодове и зеленчуци от стопанство в близост до големия град и дори да си направим редовен абонамент. Звучи прекрасно, нали? Още не съм го пробвала, но мисля да опитам и да ви разкажа как се случва и дали изобщо се получава.

С тези и още много други теми, свързани със семейството и здравословния начин на живот, ще се опитам да поддържам интереса ви. Не бих искала да превърна този блог в “съвети за жената”, какви са модните тенденции или как да си направим маска за лице с наличните продукти :). Но все пак, ако нещо от тази сфера е интересно и полезно ще се радвам да го споделя.

Пожелайте ми успех и доскоро.

Цвети

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *